• L’acte aplegarà prop de 150 persones entre entitats associades, institucions, organitzacions del tercer sector i representants de les administracions públiques.
  • Els assistents podran gaudir de la taula rodona “La infància per un calidoscopi” en la qual participaran la Dra. Maite Montagut, el Sr. Roger Ballescà, la Dra. Paula Salinas i la Sra. Laia Serras.

Aquest dimarts 15 de novembre la Unió Catalana de Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (UCCAP) celebra el seu 25è aniversari amb un acte a la Lleialtat Santsenca. L’esdeveniment aplegarà gairebé unes 150 persones entre entitats associades, institucions, organitzacions del tercer sector i representants de les administracions públiques i comptarà amb la intervenció del Sr. Oriol Amorós, secretari general del Departament de Drets Socials, i la presència de la Sra. Maria del Valle Vinardell, subdirectora general d’Atenció i Promoció de l’Autonomia Personal; la Sra. Cecília Fàbregues, cap del Servei de Valoracions i coordinadora en matèria de Tuteles i d’Atenció Precoç i la Sra. Mònica Ribas, responsable de la Unitat de Suport a les Famílies. 

La UCCAP celebra vint-i-cinc anys al servei del sector de l’Atenció Precoç, representant als Centres de Desenvolupament i Atenció Precoç (CDIAP) de tot el territori català davant les administracions públiques, agents socials i institucions, en totes aquelles qüestions que els afecten col·lectivament. Vint-i-cinc anys treballant conjuntament per donar la millor atenció als infants i les seves famílies.

Actualment, són 68 entitats que gestionen centres que formen part de la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Pública dins del Sistema Públic de Serveis Socials. 61 d’aquestes entitats, el 90%, són socis de la UCCAP. L’acte ha comptat amb representació presencial de 31 d’aquestes entitats i XX seguint l’acte en streaming.

L’acte començarà a les 11 h amb la benvinguda a càrrec de la periodista Laura Aznar, seguida d’una intervenció de la Sra. Gemma Garcia, presidenta de la UCCAP.

A les 11.15 h començarà la taula rodona “La infància per un calidoscopi” un espai on es reflexionarà sobre la infància com a grup social, els reptes en un futur hiperconnectat i la diversitat d’infàncies que existeixen a la nostra societat. Hi participen la Dra. Maite Montagut, doctora en Sociologia i professora honorífica de la Universitat de Barcelona; el Sr. Roger Ballescà, psicòleg, psicoterapeuta, formador i supervisor de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell i vicesecretari de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya; la Dra. Paula Salinas, doctora en Economia  i cofundadora del Knowledge Sharing Network (KSNET) i la Sra. Laia Serras, referent tècnica de la Fundació Maresme i psicòloga general sanitària.

La clausura de l’acte anirà a càrrec del secretari general del Departament de Drets Socials, el Sr. Oriol Amorós.